С осем паралелки  деветокласници от Професионалната гимназия по туризъм Проф.

...
С осем паралелки  деветокласници от Професионалната гимназия по туризъм Проф.
Коментари Харесай

„Часове по правосъдие“ с деветокласници имаха съдии от Районен съд – Варна

С осем паралелки  деветокласници от Професионалната гимназия по туризъм „ Проф. доктор Асен Златаров “ във Варна се срещнаха през втората половина на м. март магистрати от Районен съд – Варна. В препълнената актова зала на гимназията, в два следващи дни учениците сами задаваха тематиките и поставяха на разискване проблеми, които  ги вълнуват.

Гражданските съдии Йоана Вангелова и Весела Гълъбова – заместник-председател на съда, отговаряха на доста въпроси от гражданско-правната материя,  като да вземем за пример за определянето и изменението на прехрана при разграничени родители, за опциите малолетно дете да търси подпомагане и отбрана в случаи на домашно принуждение, да бъде изслушвано пред съда по отношение на смяна на режим на контакт с родител и други



От наказателните съдии Теодора Шишкова и Христо Минев деветокласниците желаеха да схванат каква е разликата сред административно нарушаване и закононарушение, сред налагана от съда мярка за неотклонение „ задържане под стража “ и налагане на наказване „ отнемане от независимост “, интересуваха се какво съставлява условното наказание и каква е продължителността на правосъдните производства. Засегнати бяха и въпроси  относно опцията за подаване на анонимни сигнали за закононарушения и доказателствената стойност на видеозаписи с мобилен телефон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР